Detekcija curenja vode

Detekcija curenja vode

Detekcija curenja vode je ključna vodoinstalaterska usluga. Naravno ovo je i naša glavna usluga, koja je jedna od standardnih u nedeljnom radu na terenu. Detekcija curenja vode se koristi kako bi se identifikovalo i otklonilo curenje u vodovodnom sistemu. Ovaj rad od nas zahteva i uključuje upotrebu različitih tehnika i alata kako bi pronašli izvor curenja.

Načini detekcije curenja vode

Shvatili ste da vam voda curi i odmah ste pomoslili na najgore. U glavi vam je voda, buđ, čišćenje i sve ono što može voda da izazove. Međutim nakon par minuta shvatate da je najbolje da zatražite pomoć iskusnih ljudi i kontaktirate nas.

Kako vam možemo pomoći?

Akustička detekcija:

Zvuk vode koja curi kroz cev, i na taj način može biti detektovana i lokalizovana. Niz godina rada na terenu i u praksi, je izoštrilo naša čula i podpomognuti savremenim alatima možemo reagovati na pravilan način.

Termografska detekcija:

Voda koja curi obično ima drugačiju temperaturu od okolnih materijala, pa se curenja mogu otkriti putem termografske detekcije. Ova metoda je tipična za na primer kupatila, kupaonice, kuhinje koje imaju velike površine…

Metoda pritiska i ispitivanja cevi:

Ponekad se primenjuje povećanje pritiska u cevima kako bi se otkrila curenja. Najčešće kod ovakvih radova koristimo dodatne pumpe koje povećavaju sam pritisak vode, na ovaj način brzo i jednostavno rešavamo problem curenja.

Elektronski senzori vlažnosti:

Elektronski senzori koji reaguju na povećanje vlažnosti mogu se postaviti na mestima gde se sumnja na curenje. Ovi senzori mogu signalizirati prisustvo vode i omogućiti precizno lociranje curenja. Ovakav način rada je idealan ako se uvidi da je problem u cevima koja su teško dostupna, na ovaj način mi efikasno dolazimo do problema, a samim tim i do rešenja.

Curenje vode i rešavanje problema

napukle cevi suri voda

detekcija curenja vode

Kada se identifikuje mesto curenja, možemo pristupiti popravci ili zameni oštećenih delova sistema. Detekcija curenja vode pomaže u brzoj intervenciji, sprečavanju dodatnih oštećenja i smanjenju gubitaka vode. Ono što je jako važno jeste da čim primetite da imate curenje vode, reagujete na vreme. Ako reagujete na vreme smanjujete svoje troškove i možete sprečiti štetu koja bi nastala ako bi se curenje vode nastavilo. Uvek nas možete pozvati, reagovaćemo na vreme i sprečiti dodatna oštećenja.

Ostale usluge

Mašinska odgušenja

Mašinska odgušenja

Mašinsko odgušenje odnosi se na korišćenje određenih uređaja ili alata kako bi se otklonili začepljenja u vodovodnim cevima. Možemo reći da je ovo...

Popravka/zamena

Popravka/zamena

Vodoinstalaterske usluge: Popravka i zamena   Usluge koje pružamo mogu biti široke i morate razumeti da nije svaki problem isti, tako da određen...

Postavi pitanje